De recept du saknar här kanske finns här Recept.nu.
Olika Middagar
Indonesisk kycklinggratäng

Kyckling
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg den rensade kycklingen i en form
Hacka paprikan och vitlöken och strö detta över kycklingen
Vispa grädden löst och blanda i övriga ingredienser
Slå gräddblandningen över kycklingen
Ställ in i ugnen och låt stå ca 20 min
Kräftgratinerad fisk

Kräftgratinerad fisk
Ingredienser
500 g fiskfilé, t ex hoki eller annan vit fisk
1 tsk salt
100 g kräftstjärtar, kokta och skalade
1-2 msk hackad krondill el. 1 tsk torkade dillfrö + 1 msk hackad dill
1 pkt kelda tomat- och paprikasås, (2 1/2 dl)
1 dl riven lagrad ost
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna.
2. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kräftstjärtar och hackad krondill.
3. Häll över såsen och strö över osten.
4. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera eventuellt med dill.
Kyckling i kokosmjölk och currypasta

Kyckling i kokosmjölk och currypasta
Ingredienser
500 g Kycklingfile
1 pkt Kokosmjölk
200 g blomkål
1 tsk grön currypasta
curry, salt
Äggnudlar
Tillagning
1. Skär de tinade kycklingfile'erna i bitar, ca 3 cm
2. Bryn bitarna i stekpanna och krydda med salt och curry
3. Skölj blomkål och skär lämpliga bitar
4. Lägg den brynta kycklingfile'n och blomkålen i en gryta.
5. Häll över kokosmjölken och låt småkoka i ca 10 min.
6. Smaksätt med 1 tsk grön currypasta.
7. Koka samtidigt äggnudlarna efter anvisningen på förpackningen. Servera med lite fräscha grönsaker till. Smaklig måltid !
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara
Ingredienser
250 g spagetti
1 pkt bacon
3 äggulor
2 msk grädde
1 dl parmesan
salt och peppar
Tillagning
1. Blanda äggulor, grädde, salt och de mesta av parmesanen i en skål
2. Koka up rikligt med saltat vatten till pastan och koka den enligt anvisningen på paketet
3. Knaperstek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Bryt det i bitar.
4. När pastan har kokat klart och är avrunnen, blandar man ner äggblandningen så att det blir krämigt, samt baconet.
5. Lägg upp på tallrikar och strö rikligt med svartpeppar över.
6. Tillsätt det sista av parmesanosten på toppen.
Servera med lite fräsch sallad och gott bröd t ex grissini. Smaklig måltid !