Warning: session_name(): Session name cannot be changed after headers have already been sent in /customers/4/4/3/ludenfot.se/httpd.www/YM/incl/config.php on line 7 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/4/4/3/ludenfot.se/httpd.www/YM/incl/config.php on line 8 Middagar
htmlphp logo

De recept du saknar här kanske finns här Recept.nu.

Olika Middagar

Indonesisk kycklinggratäng

Kyckling

  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor paprika
  • 3 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 - 2 tsk curry
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney
  • Tillagning

    Sätt ugnen på 225 grader
    Lägg den rensade kycklingen i en form
    Hacka paprikan och vitlöken och strö detta över kycklingen
    Vispa grädden löst och blanda i övriga ingredienser
    Slå gräddblandningen över kycklingen
    Ställ in i ugnen och låt stå ca 20 min


    Kräftgratinerad fisk


    Kräftgratinerad fisk

    Ingredienser


    500 g fiskfilé, t ex hoki eller annan vit fisk
    1 tsk salt
    100 g kräftstjärtar, kokta och skalade
    1-2 msk hackad krondill el. 1 tsk torkade dillfrö + 1 msk hackad dill
    1 pkt kelda tomat- och paprikasås, (2 1/2 dl)
    1 dl riven lagrad ost

    Tillagning


    1. Sätt ugnen på 225°. Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna.
    2. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kräftstjärtar och hackad krondill.
    3. Häll över såsen och strö över osten.
    4. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera eventuellt med dill.

    Kyckling i kokosmjölk och currypasta


    Kyckling i kokosmjölk och currypasta

    Ingredienser


    500 g Kycklingfile
    1 pkt Kokosmjölk
    200 g blomkål
    1 tsk grön currypasta
    curry, salt
    Äggnudlar

    Tillagning


    1. Skär de tinade kycklingfile'erna i bitar, ca 3 cm
    2. Bryn bitarna i stekpanna och krydda med salt och curry
    3. Skölj blomkål och skär lämpliga bitar
    4. Lägg den brynta kycklingfile'n och blomkålen i en gryta.
    5. Häll över kokosmjölken och låt småkoka i ca 10 min.
    6. Smaksätt med 1 tsk grön currypasta.
    7. Koka samtidigt äggnudlarna efter anvisningen på förpackningen. Servera med lite fräscha grönsaker till. Smaklig måltid !

    Pasta Carbonara


    Pasta Carbonara

    Ingredienser


    250 g spagetti
    1 pkt bacon
    3 äggulor
    2 msk grädde
    1 dl parmesan
    salt och peppar

    Tillagning


    1. Blanda äggulor, grädde, salt och de mesta av parmesanen i en skål
    2. Koka up rikligt med saltat vatten till pastan och koka den enligt anvisningen på paketet
    3. Knaperstek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Bryt det i bitar.
    4. När pastan har kokat klart och är avrunnen, blandar man ner äggblandningen så att det blir krämigt, samt baconet.
    5. Lägg upp på tallrikar och strö rikligt med svartpeppar över.
    6. Tillsätt det sista av parmesanosten på toppen.
    Servera med lite fräsch sallad och gott bröd t ex grissini. Smaklig måltid !